Kookoskaurainen puolukkapiirakka

Ajatus tähän puolukkapiirakkaan tai puolukkakakkusiin lähti marjapiiraskeskustelusta, jossa itse väitin, että puolukkapiiraissa on aina hurjan paljon sokeria. Jotain piti siis tehdä. Lisäksi tarkoituksenani oli keksiä sellainen piirakka, jossa puolukat eivät kävisi uunin kautta, jotta marjojen kaikki vitamiinit säilyisivät. (Puolukoista ja niiden terveellisyydestä kannattaa käydä lukemassa Hoitohuonesinjan sivuilta.) Koska olen pakkomielteinen runsaan kuidun ja proteiinin saamisen suhteen, jauhoiksi valikoituivat kookosjauhot*, joissa molempia edellä mainittuja riittää. Ei liioin haittaa sekään, että reseptistä tuli lopulta erittäin helppo!

* Terveellisiä kookosjauhoja saa esim. Ruohonjuuresta tai Fitnessfirstiltä. Ole tarkkana, että ostat kuitupitoisia (luomu)kookos(kuitu)jauhoja.Tavallisisssa kaupoissa näitä saattaa olla superfood-tyyppisisssä hyllyissä.

POHJA

3 dl kaurahiutaleita

3/4 dl kookoskuitujauhoja

1 1/4 dl kookossokeria

1/4 tl vaniljajauhetta

ripaus ruususuolaa

1 tl leivinjauhetta

1 dl vettä

0,75 dl oliiviöljyä tai kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä sulatettuna

1 muna

 

TÄYTE JA KORISTEET

4 – 5 dl puolukoita

5 – 6 rkl kookosnektaria

2 dl luomukermaa +  2 tl kookossokeria + 1/4 tl vaniljajauhetta

2 dl tuorejuustoa + 2 tl kookossokeria + 1/4 tl vaniljajauhetta

(Jos et käytä maitotuotteita, valmista kookoskermavaahtoa.)

 

koristeeksi (paahdettuja) kookoshiutaleita ja kookosnektaria

 

Sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää kuiviin aineksiin öljy, vesi ja muna. Sekoita puulastalla tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä hetki. Jaa taikina noin 12 silikoniseen muffinimuottiin. Muotoile taikina muottien pohjalle ja reunoille pikkukupposiksi. Tee riittävän suuri ja leveä kuoppa, koska taikina kohoaa hieman uunissa. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.

Voit vaihtoehtoisesti tehdä taikinasta tavallisen piirakkapohjan. Levitä taikina tällöin piirakkavuokan (∅ 24 cm) pohjalle ja reunoille ja paista alatasolla 200 asteessa 15 minuuttia.

Pyörittele puolukat kookosnektarissa. Jos teet pikkukakkusia, tarvitset n. 4 dl puolukoita, jotka pyörittelet 5 rkl:seen kookosnektaria. Piirakkaversioon tarvitset molempia hieman enemmän. Puolukoissa on oltava riittävästi kookosnektaria, jotta ne tarrautuvat toisiinsa kiinni. Irrota paistuneet ja jäähtyneet kakkuset varovasti muoteista ja täytä ne kookosnektaripuolukoilla tai levitä kookosnektaripuolukat piirakkapohjan päälle.

Mausta tuorejuusto vaniljalla ja kookossokerilla. Vaahdota sähkövatkaimella. Lisää kerma, vanilja ja kookossokeri ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Jos et pidä tuorejuustokermavaahdosta, vaahdota pelkkä kerma, jonka maustat kookossokerilla ja vaniljalla. Jos et käytä maitotuotteita, tee kookoskermavaahtoa.

Koristele kakkuset tai piirakka valitsemalla vaahdolla ja kookoslastuilla ja valuta päälle kookosnektaria.

IMG_1784

 

One thought on “Kookoskaurainen puolukkapiirakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s