Carobkeksit

Ruohonjuuressa sattui viime käynnillä käteen pussillinen carobjauhetta, josta en tiennyt mitään mutta josta sitten luonnollisesti piti kehitellä jotakin hauskaa – ihan vain huvin vuoksi. Lopputulokseksi tuli sekä oman perheen että ystävien iloksi helppo ja makoisa pikkuleipä, jonka maku taittaa hivenen salmiakkiin.

Näin se menee, jos haluaa 6 – 8 johanneksenleipäpuupikkuleipää:

(runsaat) 2 rkl kookosmannaa

(runsas) 0,5 rkl hunajaa

1,5 – 2 rkl vettä

1/4 tl kristallisuolaa

1/4 tl jauhettua vaniljaa

3 rkl auringonkukansiemeniä

1 rkl kaurahiutaleita jauhettuna (tai kaurajauhoja)

1 rkl carobjauhetta

koristeluun cashewpähkinöitä

Sulata vesihauteessa kookosmanna. (Vesihanan kuuman veden lämpötila riittää sulattamiseen, mutta vie hetken.) Sekoita hunaja veteen. Sekoita kaikki ainekset, carobjauhe viimeisenä. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Muotoile kostutetuin käsin pikkuleipiä ja paina jokaisen keskelle pähkinä. Laita hetkeksi pakastimeen tai hieman pidemmäksi aikaa jääkaappiin jähmettymään. Nauti!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s